Rematant garbes. El final del mes d'agost està només girem el cantó i, per tant, les nostres vacances al poble. Voldria acabar aquest mes pilotari parlant d'un acte senzill celebrat el dimecres 17 d'agost al Poble Dalt de La Vall de Laguar: "El dia de la pilota" organitzat per la regidoria d'esports amb la col·laboració del club de pilota i l'escola municipal de pilota, on els festers del 2020 "ibn-arranca(d)ets" (vestits de llauradors per a l'@cte) vam patrocinar la partida vespertina en homenatge a un gran pilotari que es retira del món professional. El detall que la regidoria d'esports de l'Ajuntament de La Vall de Laguar li fa fer a J.C.C., més conegut en el món de la pilota com Genovés II, va ser un cabasset de recapte fet de llata de palma (margalló) per un mestre jubilat del poble que es va omplir amb productes locals donats per veïnes i veïns. Els productes eren: embotit, vi, mel, oli, pa cassolà i un escrit en pergamí sobre la pilota.










Matí de partides de pilota de raspall amb les xiquetes i xiquets de l'escola de pilota i vesprada de partides a llargues i palma amb cercavila pel poble acompanyats de la xirimita i els tabals.
El matí va començar amb "el ai al cor" pel foc declarat a les Juveees del Poble Mig que va omplir Laguar de fum, però que gràcies al bon treball dels mitjans aèris i que els vents (vent de llevant) també van posar de la seua part, no va anar a pitjor. 














El club de Pilota de Laguar té 3 equips competint en les lligues de la Federació de Pilota (primera de palma, segona de palma i tercera de llargues) i està integrat tot per jugadors del poble. Un detall que ens ompli d'orgull.


No menys orgullosos estem de l'escola municipal de pilota formada per més de 30 xiquets que amb el bon treball dels seus monitors/entrenadors està il·lusionant a la gent del poble. Des d'ací, sense dir noms, agrair a eixa gent que amb els seu esforç anònim ajuda a que l'escola de pilots estiga ben viva i que els resultats arriben. Es va plantar una bona llavor que s'ha cuidat, s'ha fet arbre i està donant el seus primers fruits. Continuem per eixe camí. 
Per la vesprada, la pluja (benvinguda per apagar el foc) va fer que la partida estelar es suspenguera amb iguals a sis jocs. 
FEM POBLE.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog