El poble, la música i la pilota estan units en l’espai-temps. Una de les coses que més m'agraden de ser i fer  poble, a banda dels seus entorns, és la sensació de comunitat (acolliment i pertinença).

Festes al poble de Parcent. Tres dies de festes, 3 partides. Jugadors de 9 pobles (disculpeu si em deixe algún): Agost, Castells, Murla, Orba, Parcent, Pedreguer, Ràfol, Sella i La Vall de Laguar. 3 Partides parades per a què passara la cercavila de la banda de música del poble amb els festers/res. La interrupció està dins de la idiosincràcia (singularitat) de la pilota al carrer. En eixos parons, escoltes la banda de música i converses amb l'aficionat del teu costat: del xic que s'ha desmaiat a l'església i l'helicòpter (està bé, hui em parlat amb ell), de fer un estudi en hemeroteques digitals sobre partides de pilota en la comarca (segle XIX i XX), de com anar a Alcalà del Xúquer per a jugar una partida de frontó d'una sola paret, del pes de la pilota de vaqueta (28/30 grams, principi i meitat segle XX), dels guants de mà, de les costeres del port del Ragudo (antiga N-234 Sagunt-Terol), ....
... passa la banda de música i ara toca escoltar als xirimiters i els tabals. 
Aplaudiment general. 
En la primera empat a 9 (jugadors del poble); en la segona (ahir) han guanyat els blaus, 6-10; en la tercera. (hui), els rojos, 10-8. La partida d'ahir, dimecres (la segona de festes) va estar molt distreta per als aficionats, malgrat el resultat final, amb tretes llargues, grans restos i contrarestos. Se li va fer homenatge Àngel, treta de llargues que es retira.  
La partida de hui (dijous): també una partida distreta i divertida. Els dos primers jocs han estat molt disputat, després els rojos han agafat un avantatge de 4 jocs. Els blaus han reaccionat i han remuntat la partida quan perdien 2-6 fins igualar-la a sis. En eixos instants de la partida, la sort del guanyador  ha fet que certs quinzes caigueren de color roig (7-7,8-8) però en partida igualada.  Dues hores de partida on els blaus han tingut 4 jocs de val i no han sabut fer-los.
Posdata: la sort no està en nosaltres, rifa de cuixots a Murla, a Parcent i com camot.Però ens quedem satisfets perquè hem estat àgils i ràpids de reflexos parant una pilota que anava a la cara d'una aficcionada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog