El jugador blau porta la pilota en la mà esquerre. La dreta ja la té "arreglada/enfaixada" perquè té partida de perxa al poble del costat. Les finals de segona categoria. Va fent colpets de palma amb ella quan el seu gos, després de beure de la font del Noguer, es queda de mostra i lladruga. De colp i volta, un conill els ix per la dreta d'ells. El gos escampa la carrera i a ell li cau la pilota de les mans. Bota damunt d'una pedra i cau a un forat. Redeu quin forat més fons! Amb l'estima que li tenia. Li l'havia cosida el seu iaio. Agafa la llanterna i comprova sorprés que és una sima amb estalactites. És l'avenc de Famorca. 



El jugador roig, escolta el repic de les campanes del poble. Hui és el dia del patró del poble. Sant Francesc. És hora de baixar. Tenen la final de perxa i les travesses són a favor dels rojos. Imbatuts en el campionat regular. Ell també amb la mà enfaixada passeja pels voltants de les runes del castell i agafa la senda que també van agafar, fa un grapat d'anys(1609), els moriscs expulsats de les seues terres per un decret. De les sis torres del castell fetes en forma de tapial i argamassa sols queda una en peu. És el castell de la Costurera (partida) o de Seta (vall) i el la senda duu al barranc de Malafí. 


És diumenge. Set graus. Fa fresqueta. Els carrers i el poble de Fageca des de les nou del matí està de festa esportiva. Són les finals del campionat de perxa 2020. Tercera, primera i segona. Ajuntament de Fageca, Federació de Pilota Valenciana i Protecció Civil d'Alcoi ho tenen tot a punt. Un gran treball. Els protocols de la nova normalitat són estrictes i s'han de complir (aforament, mans, gel hidroalcohòlic, distància seguretat, mascareta,...). 


Són les tres i mitja de la vesprada. Tot està a punt. Pilotes, jugadors, homes bons, marxadors, ratlles (I,II), públic expectant. Aficionats rojos al bot. Aficionats blaus al rest. La xapa cau dels rojos que trien restar, feriran els primers. Els blaus faran el primer bot de la partida. 
1-2, blaus. Primers tres jocs igualats. De colp i volta, els blaus s'adapten millor que els rojos a les característiques del carrer. Costerut, extret, i un poc corvat. El feridor blau fa patir als jugadors rojos amb la seua treta. El bot dels blaus està fent-se quasi perfecte, tant amb la volea com al primer bot amb els dos jugadors. La resta de l'equip compleix a la perfecció guanyant les ratlles. Els jocs van caient del costat dels blaus. 3,4,5,6,7. En els blaus entra el jugador més jove del campionat. I els jocs continuen essent de color blau: 8,9,10. Final. Rojos, 1(Agost) - Blaus, 10(Castells de Castells B).


Posdata de "morriña" del qui escriu: l'equip blau està format per tres jugadors que descendeixen del poble dels seus pares i un euskaldunak que viu allí amb la seua parella i que en dos/tres anys s'ha integrat a les nostres costums. 

Enhorabona a tots!! guanyadors i perdedors per saber guanyar i saber perdre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog