No hi ha altre camí que el treball, l’esforç diari i fer pinya, com fan els de la muixeranga o castellers, per assolir els objectius de poder ser competitius.

Com diuen al poble : anem fent passets cap endavant.

El club de pilota de Laguar deu estar content i satisfet de la temporada perquè s’ha competit, s’ha lluitat i s’ha treballat per a tindre 3 dels 4 equips en les semifinals de la present lliga de llargues i palma 2024-Trofeu Diputació d’Alacant  en les 3 categories que participava: 2ona.de llargues (1), 1era.de palma (2), juvenils (1).

L’equip de 1era. de palma s’ha quedat a un joc de la final (3-10, 10-4). L’equip juvenil ha perdut les dues partides de semis contra Murla (6-8,1-8). El quart equip (Laguar B de palma) disputarà les partides per salvar la categoria (*) em corregeixen la informació errada: l’equip ha quedat sext de 8 i no juga el descens. Expulsaren a l’equip de Relleu i Orba ha quedat últim. Són aquests dos equips els que jugaran per no baixar de categoria i no Laguar).

Tot i l'inici irregular de l’equip de 2ona de llargues, acaben fent una bona lliga regular i unes excel·lents semifinals (10-4, 10-4) contra El Campello, líder indiscutible que sols havia perdut una partida fins les semis. Recordar que en la primera volta sols van aconseguir una victòria front sis dures derrotes, però la segona volta i les semis ha sigut totalment diferent: 8 victòries i una sola derrota.  

Passet a passet han arribat més lluny del què es pensaven i sols els queda fer un altre passet més : el de fer història. Final de 2ona.Llargues, dissabte 29 de juny, 18 hores a Tibi (L’Alcoià).

Un club de pilota i una escola de pilota de totes i tots i per a totes i tots.

Enhorabona als 28 jugadors:

Enrique, Borja, Juanje, Damià, pau M., Ricardo, Fco. Luis, Roc, Juan José, Marc, Jordi (equips A i B de palma)

José Vte., José Manuel, Ruben, Gaizka, Vicent, Roberto, Josep Miquel, Pau T. (equip llargues)

Joan, Gorka, Hugo, Daniel, Arnau, Pau, Mario, Carlos, pau P. (equip juvenil)

La Vall de Laguar.

*les fotos estan tretes del facebook (28 de setembre de 2022, 3 de maig de 2024, 16 de juny de 2024)*


Afrontar una partida final sol ser complicat perquè és el premi final a l’esforç, treball i regularitat d’un campionat, però clar, els dos equips la volen guanyar. Hi ha que intentar gestionar bé la partida perquè les probabilitats de victòria o derrota, sigues o no favorit, estan al 50 %. Si es perd s’han de traure conclusions positives a la frustració de la derrota, que no del fracàs perquè a les finals no arriben tots. Tampoc s’ha de fer cas a les crítiques que solen ser negatives perquè les finals sols les poden perdre els que la juguen.

En una final, el més important és fer el que u sap (tècnica de cadascú) el millor possible i s’ha fet al llarg del campionat. Si és una final en equip, la motivació ha de ser grupal, animant-se, parlant-se i no baixar el cap mai malgrat anar perdent. És a dir, hi ha que tindre una motivació suficient, no excessiva i posaria l’exemple de l’afinament de la corda d’una guitarra. Ni massa fluixa perquè sonarà malament, ni massa forta perquè es trencarà. S’ha de fer una tensió suficient per afinar correctament.

També en una final s’han de veure altres aspectes com el físic (saber-se hidratar-se i controlar les pauses del joc), emocionals (controlar els sentiments i les emocions, nervis, amb una bona respiració), psicològics (la tàctica parlada abans de la final, es pot modificar en cas que la partida no està desenvolupant-se com estava pensat)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog