Jordi és un xicó de Garga (partida de La Vall de Laguar) que acaba de fer els 18 anys. Estudia per a cuiner, però la seua passió en majúscules és la pilota valenciana. Em diuen els seus pares (uns amants i apassionats de la pilota) que és mig de La Vall de Laguar i mig de Murla. El passat dimecres, junt Antonio de Torrent i Kiko del Genovés, van guanyar la partida de semifinals per 60-45 i el proper dimecres 15 de juny jugarà, en la modalitat d’escala i corda, la VIII final de la Lliga de Promeses “Caixa Popular”. Jordi, des de ben menut que ha xuplat i mamat l’amor per la pilota en casa. Son pare li enganxava una pilota amb una corda i li la penjava davant de casa per a què el xicó anara pegant colps a l’aire. Després, darrere de casa, aprofitant la paret de casa i el marge d’un bancal, van fer un mini-trinquet amb rebot, però ple d’enganxa(d)ors per practicar més la manya (tècnica) que la força. Jordi és esquerrer (surdet). Va nàixer amb problemes de salut i té una tendència natural a utilitzar preferentment la mà esquerra i tota la part esquerra del seu cos. Però que no li han impedit gaudir, participar i competir (és de sang calenta i molt competidor i puc donar fe en primera persona) d’aquest esport tan bonic i espectacular en totes les seues modalitats (raspall, frontó, a ratlles-llargues, palma, perxa-). Com aficionat li donaria el consell, que quan no juga i està mirant les partides, ho fera amb un poc de relax.

La Lliga de Promeses de “Caixa Popular” és una competició que organitza la Federació de Pilota Valenciana (tecnificació) i està patrocinada per la caixa d’estalvis valenciana “Caixa Popular”.  La competició de la lliga regular s’ha jugat als trinquets de Petrer, Massalfassar, Pedreguer i L’Eliana (on es jugarà la final). Des del 2015 que es disputa aquesta competició de tecnificació per on han passat, entre altres, jugadors com Satxa, José Salvador, Jesús Saiz, Hilari, Sergi, etc. Disculpeu-me per no posar tots els noms.

Ja són més de 20 anys que la Federació de Pilota Valenciana i Caixa Popular continuen amb la seua col·laboració per tal de fomentar i difondre l’esport de la Pilota Valenciana. Un esport autòcton i minoritari., però que ens idèntica com a poble. Aquesta sinèrgia (cooperació) és bàsica per tal de dur a terme els diferents programes de la Federació. L’entitat Caixa Popular suporta activitats de tots els àmbits, des de programes de rendiment fins el foment de la base (tecnificació, jocs escolars, etc.). Es tracta d’una entitat amb molt d’interès de fer que el nostre esport autòcton continue evolucionant, que cada any tinga més repercussió i augmente el nombre de participants.

L’any 1998, Caixa Popular i la Fedpival van organitzar la primera Lliga coneguda com “Caixa Popular” per promocionar als jugadors semi-professionals o en formació. Eixa lliga es desenvolupà fins l’any 2011. En aquesta competició van participar jugadors com, tampoc estan tots els que son (demane disculpes), Pedrito, Miguel, Fèlix, Genovés II, Soro III, Santi, Javi, Tomàs II, Rodrigo, Natxo, etc. 



 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog