Les vacances porta que tinga les vesprades lliure entre setmana i els matins també.
 Per què ho dic? Fàcil, quan treballe, tinc jornada partida de dilluns a divendres. Aleshores, el mes d'agost tinc temps per veure i gaudir de la pilota al carrer, al trinquet; inclús, enguany, jugant al frontó curt i a la modalitat anomenada "màdel".
A l'estiu, tot el món viu i als pobles de la comarca de La Marina estan plens de festes i partides de pilota. Murla, Benigembla, Parcent, Laguar, etc.

 Pots parlar i gaudir amb les velles figures com Paco "Genovés" i Edi en el dia de Nel de Murla.  Assistir a la presentació del llibre d'Agulló i Congost "la pilota grossa" (modalitat in crescendo) i gaudir de la partida de raspall femenina. Tornar a veure vells amics (Dani Vidal, L' Alqueria d'Asnar) amant del raspall i recordar a son pare (Benjamí ) que amb 65, encara jugava competicions. Dani és,sobretot, un fervor impulsor del raspall femení amb el club del seu poble. Jo destacaria a la seua filla Miriam, pionera (junt al club de pilota albaida-laura- i bèlgida) fa un grapat d'anys del raspall femení en les comarques centrals.

 Veure com un jove basc (Gaizka) treu molt llarg, recte i certer d'una manera singular: una treta de palma mig emmarronada (Benigembla i Parcent). I a  més a més, s'ha integrat en la idiosincràcia alacantina. 

Veure i gaudir de l'amic Vicente Màlia, com lluita contra l'edat i les lesions, per seguir jugant i fent partides allà on el criden amb el seu treure de bragueta. Únic hui en dia. Excepcional d'admirar l'esperit de competitivitat i lluita que té.

Veure suar la gota i el patiment dels jugadors professionals (Héctor, Pere Roc, Pablo de Sella i Félix) amb els esvarons del trinquet  i una partida igualadíssima a 55 tantos; tambè vore que qui va travessar "els duros" en una partida de molts de "quilats",fins el darrer quinze no els tenia a la butxaca.

Ara em pot la figura paterna (estima) i la llagrimeta de veure que el teu fill (josep miquel) gaudeix d'un esport tant nostre com és la pilota: "véns? On? "pare, tinc partida ací i allà" "hui jugue amb els meus ídols de pilota", "hui tenim partida de festeS", "fem un desafiu, vols marxar-mos?".

I acabe, aquest estiu després de molt de temps sense jugar (problemes de lesions i por de tornar a recaure), els amics ens vam comboiar i vàrem participar en el primer campionat de frontó curt i "màdel" a La Vall de Laguar. L'experiència? Molt bonica i enriquidora. El resultat?  No va estar gens malament (tot és millorable). El post-després: un parell de dies sense poder menejar-me. Bon estiu i aneu a vore partides de pilota, redéu!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog