La paraula guerrer no sols té un significat relatiu a la guerra, també té daltres com qui festeja lenamorat/da dun altre (en castellà rival) i el seu femení guerrera també vol dir jaqueta que porten els militars.
Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze dorigen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins.
En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com la dAgullent. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres.
La badana és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, badana vol dir pell de corder curtida. Al seu interior porta un nucli de goma i fil que lenvolta.
En el frontó”, el joc és indirecte, és a dir, la pilota es colpeja contra la paret i quan rebota la colpeja laltre equip. La pilota per a ser bona ha de colpejar per dalt de la línia de falta i botar dins de les línies que delimiten el terreny de joc. Lobjectiu del joc és que lequip contrari no colpege la pilota de bo (aire o primer bot) contra la paret per dalt de la línia de falta.
XXXVII Jocs Esportius Comunitat Valenciana  Fase Autonòmica - Frontó Parelles
Moixent, diumenge 27 de gener de 2019
Diumenge 27 de gener de 2019  CATEGORIA BENJAMÍ
SEMIFINALS
HORA 16:30h*  (roig)  LAGUAR - (blau) MASSAMAGRELL
16:30h* MOIXENT - ALMASSORA
FINAL 17:10h*
Lliurament de medalles a les 18 hores aproximadament

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog