cavall verd
Entre pescadors (carrer dels) i mariners (carrer dels), 
març-abril
l’equip de primera de palma de laguar a omplit el sarró amb una nova victòria en el casc vell de Calp. En la vesprada del dia de Saturn (dissabte), el sol “pegava” frontalment al treure i vam tindre que esperar deu minuts en començar la partida. L’equip roig (Calp) va començar molt “enxufat” i el seu traure (Agustin) coneixedor  del carrer, en un plis-plas van fer 5 per cap. El jove equip blau(La Vall de Laguar) va reaccionar : Aaron i el seu treure certer, segur, i cada vegada més llarg;  Kike, malgrat el dolor en la mà, amb les seues boleres impossibles; Josep, cada vegada més assentat en la modalitat de llargues(o palma), parant, fent ratlles i restant; i Robert, guanyant ratlles en la posició més difícil d’un jugador del joc de ratlles (de punter). Es posen 4 per 5 i val per fer iguals. Però no guanyen la ratlla i perden el joc (6-4). Entrem en una fase molt igualada i disputada i els rojos fan 7 jocs per 6 dels blaus. Aquesta vegada (i no com a la setmana passada a Sella),  la sort(els diu la pilota) i el gran joc acompanya als blaus igualant a 7 i aconseguint el primer objectiu: ja tenen 1 punt més. Però l’ambició d’aquest jove equip no s’acaba amb aquesta igualada, i ara, els blaus, estan decidits a guanyar  la partida. Pel contrari els rojos es desorienten (canvien de treure: Juanmi). S’iguala a 8 jocs, i per primera vegada, en tota la partida, els blaus es posen per davant fins la victòria final: 8-10.
El dia següent (el dominical), un descendent de “parcenter(o)s” i un fill de “murler(o)s” ens conviden a anar a veure jugar l’equip de Parcent i Benimagrell, on juga un treure “guarero”. La partida comença amb mitja hora de retràs perquè Mario(dels blaus) arribà tard, Les expectatives de veure una bonar partida eren moltes i l’equip blau, amb sols 3 jugadors (màlia, tato i paco), es col·loca 2 per cap. Però ací es va acabar la partida amb 9 jocs seguits dels rojos (àngel, giner, german i saxa fan i tenen un bon equip) i, finalment, 10-3 guanyaren els rojos.
posdata: tinc que fer menció també al xic del taxi i jugador suplent dels blaus (vincent mas) i dos ex-jugadores de raspall femení que van animar als seus : una "morquera" (laura) i una "guarera" (maria josé)


els darrers quatre campions de les competicions locals (feu-me memòria que cride al The Guinness World Records Official per oficialitzar els rècords): caçar l’encesa, la barba més vella, el race running “pla plujol-garga” i respostes ràpides o enciclopèdia viva han quedat de fer una passejada matinal vorejant el riu de dos noms (Xaló-Gorgos) i pels peus d’una serra de llegenda (Cavall Verd) passant pel costat d’una església-fortalesa i unes mines d’algeps negres (Murla) i de fonts com la de Vernissa, el Safareig (Benigembla), les Murteres (ací la pronunciem amb “o”) o la Carrasca (a qui corresponga: amb falta de netejar, no és pot beure!). La ruta  és Laguar-Murla-Benigembla-Collao. La meua llibreteta de paper no dóna per a tot perquè m’havia compromés a veure la partida de pilota (modalitat a palma) que es juga al carrer del trinquet entre els equips de Tibi i Laguar i fer la crònica de la mateixa i tinc que tirar mà de les noves tecnologies (“El Apple Watch es lo que aparenta y mucho más”) d’un dels campions locals. La partida comença amb puntualitat i l’oratge ventós fa que els traures facen més faltes del normal anant molt igualada (2-2, 3-3). La caminada continua zigzaguejant entre vinya, oliveres, ametlers, garrofers i alguna figuera. Mentre l’equip roig (Laguar) s’avança amb un 4-3 i entra en una somnolència la qual provoca que els blaus (Tibi) guanyen 3 jocs seguit (4-6). Fem un descans per recuperar forces i ens informen que el jove equip local està remuntant amb 3 jocs seguits (7-6) gràcies al punter Vicent Mas el qual està molt concentrat i guanyant ratlles; i això, junt al cada vegada més llarg treure d’Aarón, les grans i acertades restades de Kike i Josep Miquel i l’arenga del cinqué jugador (hui suplent) Robert fa que la victòria s’aconsegueisca (10-7). L’altre equip (laguar) també guanya (10-8) front a Xàbia

el club de pilota d'Albaida,en la modalitat de raspall, va rodant i botant pels trinquets de la comarca amb bons resultats. Més informació en el diari digital "pilotaveu"
http://www.pilotaveu.com/article/10959/complida-la-primera-volta-del-campionat-de-primavera-de-la-vall-dalbaida

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog