Sempre he pensat que la pilota valenciana està molt lligada a la llengua i música de la nostra terra (les excepcions també confirmen la regla com són els casos de Bicorp al raspall i Fondó de les Neus o Abanilla a llargues). Tant l’activitat esportiva com la cultural estan totalment marginades dels mitjans de comunicació (siga televisió pública, premsa comarcal/provincial o ràdio – emissores musicals-) i costa molt d’esforç trobar informació relativa a actes al seu voltant. Començant pels campionats de pilota (Raspall a la Vall d’Albaida), passant per les Trobades d’Escoles en Valencià o acabant en concerts (La Gira) i festivals(Arrels), ara podem aprofitar-mos de les noves tecnologies (via internet, sms) i anar fent camí d’informació perquè com diuen al meu poble “tota pedra fa paret”. La majoria d’ells estan programats amb un sentit solidari. A bou passat vos informe del realitzat a Parcent on vaig anar a “patir fred” perquè
.....redéuuuuqueenfeia....
     
 Les actuacions de Taskenti, Traspiès, Desgavell, BKS, Raça Borda, Ernesto Deep, Es Reboster (mallorquins), Lilit i Dionís, The Skafeinats, Aspencat, La Raiz, Skalissai entre altres van estar al festival solidari de Parcent (Alacant) els dies 9 i 10 d´Abril.
El festival ens va proposar un cap de setmana replet d’activitats: xerrades, tallers i concerts on la música era el centre de la programació, en total, més de 13 bandes de diversos estils oferiren prop de 20 hores de concert repartides entre la nit i la matinada del divendres 10 i el dissabte 11 d’abril. Des de l’ska i reggae de grups com Skalissai o The Skafeinats al mestissatge dels Aspencat o La Raiz, passant pel la música electrònica i el drum and bass d’Ernesto Deep i Pasqu Selector. El dissabte matí hi va haver una gran batucada protagonitzada pel grup de la Vall d’Albaida Batukem Tukada, i de vesprada tallers i l’actuació de la xaranga Festival Band. El concert forma part del circuit La Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià que coordina l’entitat cívica Escola Valenciana.
La totalitat del beneficis es destinaran al projecte Alexandria, on hi participen la Fundació ESAN, Medina Architecture, l’Institut Cervantes i les dos entitats valencianes Africalp i Help àfrica. Aquest projecte se centra en l’actuació directa sobre la població infantil a localitats del nord del Marroc, vital per al desenvolupament i dinamització d’un poble. En concret l’ajuda del Festival Help àfrica anirà destinat a contribuir a quatre pilars fonamentals del projecte Alexandria:
1.Rehabilitació de les escoles. Creació d’un espai comú obert a la població i que actue como nexe escola-ciutat
2.Creació d’una Biblioteca en cada escola.
3.Creació d’un Centre TIC en cada escola.
4.Equipament y Dotació de Materials didàctics i lúdics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog