PRESENTACIÓ LLIBRE “EL JOC DE PILOTA A TRAVÉS DE LA PREMSA VALENCIANA”

Agraïsc, primer que res, que els autors m'hagen facilitat la següent informació i la pose al vostre abast. Tot siga per promocionar el nostre estimat esport

Dijous vinent dia 26 de Novembre es presentarà el llibre El joc de pilota a través de la premsa valenciana 1790-1909 editat conjuntament per la Federació de Pilota Valenciana i la Diputació de València.
L'acte tindrà lloc a la seu de la Diputació de València (plaça Manises
s/n) a les 13.00. Els autors són el filòleg i historiador Recared Agulló i el sociòleg Víctor Agulló. Al llarg de les 360 pàgines que composen el llibre es traça un recorregut històric sobre l’evolució del joc de pilota amb aportacions desconegudes en el camp de l’art i de la literatura. En la informació gràfica destaca una sèrie de fotos, moltes d'elles inèdites, de finals del segle XIX: una partida a llargues en Set Aigües de 1897, probablement la primera foto de l'esport valencià i una segona foto amb les pilotaires valencianes Chiquita del Túria i Chiquita de Murla, les primeres esportistes professionals valencianes.
El llibre és un homenatge també al Nel de Murla considerat com un dels millors pilotaris de la història, i als centenars de pilotaris que van fer d'aquest esport la senya d'identitat del poble valencià. El lector coneixerà les nombroses vicissituds que van envoltar la celebració de partides de pilota, els bàndols per prohibir el joc, els malnoms dels jugadors, la inauguració dels trinquets, la composició de les partides, els oficis dels jugadors i molta més informació per a gaudir amb la lectura d'aquest llibre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog