DIVENDRES 19 DE DESEMBRE

Nit de moltes emocions i sentiments barrejats. Per un costat, voler i no poder estar al "trinquet blau" del Genovés; de l'altra, nervis per veure a dos amics fent el que més els agrada : jugar a pilota.  És la final de parelles del raspall : Beniarrés (Lluïset i Roberto) contra Rafelbunyol (Moro iCampos). Dos grans equips que han arribat a la final per mèrits propis. Davant : un trinquet nou i remodelat : pintat de blau, parets de cristalls, pilotes de vaqueta blanca, més curt. Darrere : un trinquet de gom a gom amb aficionats dels dos equips i de tot arreu dels pobles. Excel·lent ambient amb tot tipus de públic : dones, xiquets, homes "amb el puro", tele en directe (Punt Dos), federació, polítics i , sobretot, molta estima per un esport valent i bonic on els hi haga. En una partida així, la sort i el control dels nervis fan i influeixen en el desenvolupament de la partida ( les pilotes que cauen del palquet, començar traent, un públic volcat, un equip compenetrat, l'eixir a jugar i passar-seu bé). Per cert, des del "sofà balle" meu i la tele una experiència inoblidable perquè veus les repeticions, les cares de prop, les entrevistes, les estadístiques ( tinc que donar una bona nota: un 8 a la tele). Qui ho diria, veritat Roberto ? pareix, l'altre dia quan arreplegàvem signatures pels carrers i trinquets per la "marginació " de la pilota (i sobretot del raspall) i mira ara: televisada en directe i jugant tu. ENHORABONA , campió! a Lluïset i el poble de Beniarrés i com no als perdedors (també es mereixen un recordatori) : és un joc i uns o altres han de guanyar o perdre. Aquesta vegada a tocat als favorits de les apostes de perdre, a l'altra serà!.
Crec que el món aficionat ens ha donat una lliçó "de savoir faire" . Així que : federació, polítics, empresaris, jugadors, escoles, trinqueters, clubs, aficionats, marxadors, ... tots junts : si volem, podem! el nostre esport : la pilota s'ho mereix aquesta dignificació i reconeixement com ESPORT EN MAIÚSCULES.
POSDATA : QUAN robert, fill, m'envie la foto dels guanyadors us la faré arribar. També es mereixen la felicitació eixes persones que sempre estan darrere de les bambalines i que sense elles no seríem res. Clar que sí! són les dones, mares dels jugadors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog