En un poble que són tres en quatre (això ho explicaré un altre dia) de nou-cents habitants qualsevol bona nova, vola més que corre (no ens fa falta youtuber) i les persones de darrere la persiana són unes influencers ("no son moco de pavo") en fer córrer la notícia. I aquest mes hi ha hagut de tots el colors de l'arc de Sant Martí. De colors càlids perquè promocionen i donen a conèixer el poble (els 4) com la promoció televisiva en els programes "agrosfera" (la 2) i "el meu lloc en el món" (àpunt) i  "3 xiquets de Laguar" jugant al trinquet de Pedreguer, per primera vegada, en la mateixa partida. Un fet esportiu històric al poble. A d'altres colors més freds i gelats com ha estat l'aigua bruta de les aixetes (notícies en Àpunt) que la Diputació d'Alacant no vol solucionar; o la del banc de ferro al bell mig del carrer per a què no passen cotxes (diari levante-emv). Freds perquè el tema de l'aigua és molt vell i pareix que a la gent de la capital els menifont donar una solució i perquè la notícia del banquet no és correcta. El periodista no s'ha informat on tocava: amb les influencers de la persiana.

 Segurament, la notícia dels "3 xiquets de Laguar" passarà desapercebuda per a la majoria de la gent perquè la pilota és un esport minoritari sense repercusió mediàtica. No així per al club i escola de pilota del poble, ni per als seus seguidors i aficionats, perquè eixos "3 xiquets", que hui han jugat la partida d'escala i corda, han fet història. Història esportiva local al trinquet municipal de Pedreguer inaugurat l'any 1976. 3 xiquets que juguen en el club del seu poble i que fa cinc anys es van proclamar campions de segona en la categoria de palma. Els blanco, pepiquet, paco, màlia, héctor, etc. poden estar tranquils i segurs que, al menys, hi ha un parell de noves generacions que ens seguiran fent gaudir de la pilota al carrer i al trinquet. Dic dues generacions perquè des de l'escola de pilota hi tenim unes xicones i uns xicons que vénen pegant fort. El resultat de la partida? 12, rojos; 9, blaus. O el que és el mateix, 60-45. Partida bonica, disputada i igualada fins el 50-45. En eixe joc, els blaus tenien 30 neta i dos pilotes parades al sis que no han sabut tirar a la llotgeta de palma i ha buscat picar-la a la muralla de manera marronada. Després han tingut encara tres vals i no han pogut fer el joc d,igualar a 50.

Posdata matinera. Felicitar amb un parell de dies d'antel·lació, al meu amic i pare del jugador de faixa roja perquè li va tocar la loteria el dia que va nàixer (22/12/60) i com diuen per ací, al poble dels ceroners, "enguany és anciano". Era el tercer fill de La ti Amparito i el ti Pep (bar nostre, carrer trinquet) i que bé el van parir.

.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog