Passa al contingut principal

DIVENDRES 19 DE DESEMBRE

Nit de moltes emocions i sentiments barrejats. Per un costat, voler i no poder estar al "trinquet blau" del Genovés; de l'altra, nervis per veure a dos amics fent el que més els agrada : jugar a pilota.  És la final de parelles del raspall : Beniarrés (Lluïset i Roberto) contra Rafelbunyol (Moro iCampos). Dos grans equips que han arribat a la final per mèrits propis. Davant : un trinquet nou i remodelat : pintat de blau, parets de cristalls, pilotes de vaqueta blanca, més curt. Darrere : un trinquet de gom a gom amb aficionats dels dos equips i de tot arreu dels pobles. Excel·lent ambient amb tot tipus de públic : dones, xiquets, homes "amb el puro", tele en directe (Punt Dos), federació, polítics i , sobretot, molta estima per un esport valent i bonic on els hi haga. En una partida així, la sort i el control dels nervis fan i influeixen en el desenvolupament de la partida ( les pilotes que cauen del palquet, començar traent, un públic volcat, un equip compenetrat, l'eixir a jugar i passar-seu bé). Per cert, des del "sofà balle" meu i la tele una experiència inoblidable perquè veus les repeticions, les cares de prop, les entrevistes, les estadístiques ( tinc que donar una bona nota: un 8 a la tele). Qui ho diria, veritat Roberto ? pareix, l'altre dia quan arreplegàvem signatures pels carrers i trinquets per la "marginació " de la pilota (i sobretot del raspall) i mira ara: televisada en directe i jugant tu. ENHORABONA , campió! a Lluïset i el poble de Beniarrés i com no als perdedors (també es mereixen un recordatori) : és un joc i uns o altres han de guanyar o perdre. Aquesta vegada a tocat als favorits de les apostes de perdre, a l'altra serà!.
Crec que el món aficionat ens ha donat una lliçó "de savoir faire" . Així que : federació, polítics, empresaris, jugadors, escoles, trinqueters, clubs, aficionats, marxadors, ... tots junts : si volem, podem! el nostre esport : la pilota s'ho mereix aquesta dignificació i reconeixement com ESPORT EN MAIÚSCULES.
POSDATA : QUAN robert, fill, m'envie la foto dels guanyadors us la faré arribar. També es mereixen la felicitació eixes persones que sempre estan darrere de les bambalines i que sense elles no seríem res. Clar que sí! són les dones, mares dels jugadors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
La paraula “guerrer” no sols té un significat relatiu a la guerra, també té d’altres com qui festeja l’enamorat/da d’un altre (en castellà“rival”) i el seu femení“guerrera” també vol dir jaqueta que porten els militars. Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze d’origen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins. En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com “la d’Agullent”. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres. La “badana”és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, “badana” vol dir “…
Els resultats negatius del cap de setmana han estat com una galtada, metafòricament parlant, al principi el fa mal i el deixa la galta roja i picor/coentor. Quan acabes tot suat i la inesperada derrota el fa obrir el ulls i posar els peu a terra, estàs de mala solfa perquè tots i totes quan participem en una competició ho fem per guanyar. Però després de dutxat i amb la mentgelada, penses i recapacites, hem de continuar avant, de les derrotes s’ha d’aprendre i penses, a l’altra, més i millor. I van ser dues derrotes: dissabte i diumenge. En cap de les dues va poder ser. En la partida del dissabte de la vesprada l’equip va eixir derrota de les terres calpines. Mai van entrar en la partida, 2-6, 5-10. La xafogor del penyal no ens va ajudar. En la del diumenge al trinquet murler, tres quarts del mateix, al principi els de blau agafen distància de dos jocs (25-35). Però els de roig reaccionen igualant a 35 i fent el joc següent (40-35). 5 jocs seguits dels blaus i a dinar (40-60). Sense …