Passa al contingut principal

cOORDINADOra i/o ASSOCIAció?


Diu un vell proverbi que pot més la persistència d'una gota d'aigua que la força d'una ona. Partint d'aquesta frase inicie la notícia de la reunió formal que vam tenir ahir dimecres, en l'auditori de Castelló, un grup de gent amant de la pilota valenciana. Des de monitors d'escoles, aficionats, presidents de clubs, professionals i ex, "amos" de trinquet, polítics amb càrrec. Era la continuació a la celebrada el passat diumenge al trinquet de Dénia. Sí ! ens ronda pel cap la idea de crear una "associació/coordinadora de clubs de pilota valenciana" (raspall i totes les modalitats). La pretensió, des del meu punt de vista, l'hem corregida i rectificada en l'esborranys dels estatuts : no volem organitzar, sinó fomentar, promocionar i col·laborar en fer un pas endavant en el món de la pilota : des de les bases (escoles i clubs) fins a les teulades (trinquets i jugadors professionals). Però, com diu la dipu de valència : COLZE A COLZE...amb la Federació de Pilota Valenciana. No volem que ens entenguen com una "barruga", tot al contrari, volem unificar criteris i millorar tot allò que està fent-se tan bé (jocs escolars, campionats oficials,etc.) i corregir el que creguem que actualment no funciona : LA PROFESSIONALITZACIÓ de l'esport, sobretot, en el que més ens afecta raspall, però , perquè no en les altres modalitats: llargues, perxa, galotxa. Aquestes reunions són un embrió d'una futura lliga de clubs, de campionats/fires de trinquets actualment tancats amb els jugadors que ara estan en escoles i tecnificacions,. A Dénia erem els clubs de la Marina, ací a Castelló de la Vall d'Albaida, de la Canal de Navarrés, de la Costera, de la Ribera i de l'Horta de València (en total més de 30 clubs) a més d'altres sectors com he dit abans. Tots volem el mateix : anar un pas endavant i tots junts per millorar el present i preparar el futur de la pilota valenciana. Ens mirem el melic perquè el raspall està prou marginat, però caben totes les modalitats. Creguem que la idea es positiva i oberta a tot el món. Endavant i bon vent, sobretot, hui que bufa encara de tramuntana i gela els pensaments.

A reflexionar, aclarir idees, i parlar...AMUNT LA PILOTA!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
Les claus de la pilota La pilota estava encalada entre els cables de telèfon i no arribàvem ni botant ni amb la granera que gastàvem per granar el carrer. Aleshores un de blau i un de roig van unir els seus braços i dalt pujà un de verd (marxador) com un castell o muixeranga i el tabal i la dolçaina sonant. Sí, entre tots i totes fam fer una torre humana ben sòlida per recuperar la pilota inabastable on no podíem ningú a soles arribar. Així veu el qui escriu la pilota valenciana, arribes al carrer de pilota i veus gent que no coneixes, però també d’altra que coneixes, malgrat estar lluny del poble, ens envolta un sentiment de germanor a tots i totes. Els “NTTs” (podeu llegir-ho com “netets”) o més coneguts com “Nosaltres Totes i Tots” estimem la pilota, tenim il·lusió per avançar, abandonem el victimisme, pensem que la raó sempre és per als qui s’esforcen, sabem que la llengua ens ha d’obrir portes al futur, alcem la cara i mirem als ulls amb dignitat, volem somniar amb el demà Els “NTTs…
després de molt de temps sense escriure en el blog....uffff...seria molt llarg d'explicar els motius que han portat a a aquest silenci de lletres i paraules, he decidit tindre actualitzat el blog de pilota amb escrits fets en les xarxes socials. Els temps han fet que ara la pilota que mire vaja per l'aire i sols pegue un bot a terra i no siga raspada: de la modalitat del raspall de la comarca de la Vall d'Albaida a la modalitat de llargues i palma de la Marina Alta. Després de 10 anys de lluita, promeses i il·lusions amb el projecte del club i escola de pilota a Albaida he donat pas a la gent jove i nova generació de pilotaris. Jo he fet un pas arrere i sóc un simple aficionat que va a veure partides de pilota, sobretot, al carrer.
Vos adjunte una selecció (un per mes) dels diferents escrits o cròniques de partides que he fet en el facebookMireu al llarg del present any el que he escrit :
1.- maig

El marxa(d)or amb la seua veu de baríton canta “…val i lo altre, gullona(d)e…