Just dos anys abans que els espanyols aprovaren per referèndum l'actual Constitució (06/12/1978), s'inaugurava al carrer de la Rosa, el trinquet de Pedreguer. Han passat 44 anys d'eixa data i tots els dissabtes hi ha partida sabatina vespertina. Hui feia fred al trinquet. Set graus, però malgrat eixa gelor el trinquet s'ha omplit d'aficionades i aficionats amb gana de començar l'any gaudint del nostre esport. La pilota valenciana. Les dues partides eren en la modalitat d'escala i corda. La primera, a parelles, entre juvenils, començava a les quatre i mitja i ha estat ben distreta amb quinzes disputats. Els jugadors despunten bones maneres. Partida que ha començat donant a blaus (Raül d'Ondara i Josep de Laguar. Aixava de la corda), però dues faltes del feridor blau, Barraca, ha canviat el color de les travesses i els travessadors han passat a donar de quinze per als rojos (Àlex de Petrer i Aaron de Laguar). D'iguals a 25, i feent-se els jocs des del rest, s'ha passat, en un plis-plas, al 35-25 per als rojos. Pilotades i rebots bonics que aplaudíem les persones "neòfites"; però els homes savis del trinquet sentenciaven: "els aplaudiments per als blaus, però els diners per als rojos". Els blaus s,han centrat i el punteret rematava quinzes amb cabet i tècnica. Els homes savis deien d'ell: "eixe josep és certeret i juga amb cabet la pilota. Si no li la lleven, els rojos perdran les postures -travessa- i els que donaven de quinze i la partida s'en aniran a casa amb un forat a la butxaca". La partida es fa totalment de color blau. Cinc jocs blaus, posen el marcador 35-45, per als blaus. La postura-travessa- canvia de color completament i els postors es juguen els diners a blaus. La partida pareix sentenciada, però els homes savis diuen: "els rojos s,han envalentonat, fins l'últim quinze la pilota és redona per a tots". Fan dos jocs seguits els rojos, 45-55 i pareixia que encara quedava partida. Però no, el punteret dels blaus ben acompanyat pel rest han fet un quinze darrere l,altre fins guanyar 45-60. Per cert, sabeu que fan els barbers abans d,obrir la barberia? Jo no ho sabia, però un home savi ha dit "Llegir el diari i així poder donar conversa a tots els seus clients". 

Inauguració trinquet Pedreguer.6/12/1976

Han eixit a calfar els jugadors de la segona partida. La de professionals. Una parella de roig(josé salvador i tomàs II) contra un trio de blau (giner, héctor i conillet). Tot el món esperava una partida igualada, però la parella ha estat molt superior al trio. Tomàs II està fet un bou jugant i està pletòric. Força, tècnica, col·locació i motivació "a borbotons" i la gent s'ha alçat un parell de vegades, amb els coixenets de seure el cul, volant pel trinquet a aplaudir el seu joc tan elegant. José Salvador és un jugador molt complet, té una mà dreta amb molta força, una esquerre que es defén molt bé i fa el rebot amb elegància. En front, Marc Giner, és un rest que resulta un jugador espectacular per als fotògrafs perquè fa el rebot en postures inversemblants i té un colpeig de pilota molt fort; però hui no li feia mal als contraris i la majoria de pilotes eren tornades. Héctor hui no ha tingut el seu dia. La pilota li eixia molt fluixa de la mà, no podia passar al mitger roig i, aleshores, no obligava a jugar forçat al rest roig. El punter i feridor Conillet ha complit amb les poques pilotes que ha pogut jugar, però ferint crec que ha estat regular amb massa mitges i poc de mal ferint. Barraca, el feridor roig,  ha ferit millor per als rojos i mira que amb la partida dels juvenils, Barraca que tenia falta a la ferida n'ha fet sis faltes (aaron tenia mitja, feria i reculava). 
 Salut, força a la pilota i cuideu-vos!
Posdata: No soc de travessar, perdria més que guanyaria. Els deu euros de gasoil me'ls gaste a gust. He estat durant dotze anys fent de taxista entre el futbol i la pilota. Més mal em sap els preus del bar del trinquet de Pedreguer. M'he fet un bombó, la botella de litre d'aigua per al xicó i he convidat al pep del blanco i al juanito tramusser a un café i un descafeïnat. Qué cregueu que m,han cobrat?
Quasi el mateix que l'entrada al trinquet.
L,entrada val 8€ i lo altre m'ha cobrat 7,20€. 3€/@igua, 1,80€/bombó meu, 1,20€/café, 1,20€/descafeïnat🤦🏻‍♂.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog