Un ex-jugador de pilota em diu"si els xicons no s'atorrullen tenen les seues opcions".
El temporal "Glória" va ajornar les partides de pilota de la XV Copa de la Generalitat al darrer cap de setmana de gener i al primer de febrer. La final es jugarà el segon cap de setmana de febrer. Enguany és juga en la modalitat de palma i és un trofeu organitzat per la Federació de Pilota Valencian
Sabeu on es jugarà la final?
Al carrer del Trinquet del Poble Dalt (La Vall de Laguar).
Sí, l'ajuntament (alcalde Joan Carles Mengual) i la federació (vicepresident Vicent Molines) van signar l'acord el cap de setmana passada en les finals dels jocs escolars de frontó.
Orgull de poble, orgull de ser de poble perquè tenim el poble dins del cor. Visquem ací o allà. Un poble alacantí com molts altres, on vas pel carrer i la gent et saluda. Un poble de muntanya, de valls, de penya-segats, agrícola i turístic, de festes i tradicions, de cassalla i arròs.
Orgull de poble perquè TOTS els jugadors són del poble.
Orgull de poble perquè es juga al CARRER.
Jugar al carrer és un motiu de riquesa cultural de la pilota valenciana. Cada carrer té les seues peculiaritats, normes i la seua pràctica és molt flexible. Aquesta arquitectura de carrer és la que ha definit el joc i l'ha fet possible. Hi ha que continuar fent ús del carrer. Consulte el treball de màster ("els carrers de la pilota",2014) de Josep Maria Congost i llig que el carrer del Poble Dalt té 80 metres de llarg i 3,5 m. d'ample.
Jugarem la final?
David contra Goliat. Molta gent coneix la història recollida en la Bíblia. La victòria del xicotet i dèbil front el gran i poderòs. Recordeu, sempre hi ha possibilitats de guanyar, encara que tot estiga en contra nostra. El dèbil o "previsible perdedor" no és la víctima, tot el contrari, és aquell que per les seues dificultats, arriba més lluny.
Què vol dir això? El xicotet pot guanyar fent servir les seues virtuts sobre l'adversari perquè la fortalesa dels grans és sols aparença.
Sí, tots els grans tenen punts dèbils que hi ha que descobrir i aprofitar. Perquè sigues gran i fort no vol dir que pots fer el que vols.
De volta en volta, el menut pot guanyar.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog