Passa al contingut principal

pareix l'altre dia i han passat deu anys : pilota Albaida, 2008
Tire la vista arrere i tornen els records alegres, la nostàlgia i enyorança dolça. Eixe any la pilota de vaqueta i de badana albaidina botava per molts carrers i trinquets de la comarca valldalbaidina, de la província valenciana i inclús en de lalacantina i tot, amb molt de soroll i, perquè no dir-ho també, amb molt d’èxit.
Un èxit i un soroll que no vam saber assimilar i, entre tots (institucions, club, jugadors, aficionats, etc.), vam llançar la pilota massa llarga i es va penjar en una teulada sense possibilitats de despenjar-la. La pilota amb el pas del temps anava banyant-se i es va fer inservible.
Com diuen els entesos : pilota banyada, pilota de pedra.
Aielo de Rugat :  
 V Campionat dHivern de Raspall. Mancomunitat de la Vall dAlbaida
Categoria benjamí :  subcampions comarcals
Categoria 2ona : subcampions comarcal
Benicolet:  
 V Campionat Primavera de Raspall. Mancomunitat de La Vall dAlbaida
Categoria benjamí : subcampions comarcals
Categoria infantil : campions i subcampions comarcalsXXI Trobada dEscoles en Valencià (Albaida):  


Rafelbunyol:
 XXV Campionat Autonòmic de Raspall. Federació de Pilota Valenciana
Categoria 2ona : CAMPIONS Autonòmics


València Capital
XVII Dia de la Pilota. Federació de Pilota Valenciana i Ajuntament de València
IV Premis Promoció Paco Cabanes Genovés a  lEscola de Pilota Ciutat dAlbaidaLa Vall de Laguar (25 dagost) / Albaida (8 doctubre) :
 intercanvi clubs i modalitats (llargues i raspall)

Josep Moll
Article publicat en el llibre de festes d'Albaida. 2018  
http://clubpilotaalbaida.wixsite.com/pilotavalenciana

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
La paraula “guerrer” no sols té un significat relatiu a la guerra, també té d’altres com qui festeja l’enamorat/da d’un altre (en castellà“rival”) i el seu femení“guerrera” també vol dir jaqueta que porten els militars. Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze d’origen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins. En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com “la d’Agullent”. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres. La “badana”és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, “badana” vol dir “…
Els resultats negatius del cap de setmana han estat com una galtada, metafòricament parlant, al principi el fa mal i el deixa la galta roja i picor/coentor. Quan acabes tot suat i la inesperada derrota el fa obrir el ulls i posar els peu a terra, estàs de mala solfa perquè tots i totes quan participem en una competició ho fem per guanyar. Però després de dutxat i amb la mentgelada, penses i recapacites, hem de continuar avant, de les derrotes s’ha d’aprendre i penses, a l’altra, més i millor. I van ser dues derrotes: dissabte i diumenge. En cap de les dues va poder ser. En la partida del dissabte de la vesprada l’equip va eixir derrota de les terres calpines. Mai van entrar en la partida, 2-6, 5-10. La xafogor del penyal no ens va ajudar. En la del diumenge al trinquet murler, tres quarts del mateix, al principi els de blau agafen distància de dos jocs (25-35). Però els de roig reaccionen igualant a 35 i fent el joc següent (40-35). 5 jocs seguits dels blaus i a dinar (40-60). Sense …