Passa al contingut principal

Després de marxar durant una estoneta la partida del diumenge al poble (Laguar, 10 Poble Nou, 4) i rebre el whatsapp de la derrota de laltre equip (Benidorm, 10-Laguar,1), estic sentat a uns escalons que em porten molts de records, esperant que la nova cambrera mavisara que les pizzes ja estaven. Tanque els ulls i comence a somniar (despert): tots els poble tenen un carrer i/o trinquet on jugar a pilota; els dissabtes i diumenges, en la televisió es retransmetren partides; les xiques són professionals daquest esport; en lescola sensenya el significat i valors de la pilota. Alguns daquests desitjos ja són una xicoteta realitat (pilota per la tele i a lescola), els altres tardaran un poc més; però estic convençut, que els valencians sabrem aprendre dels errors.
Lolor del forn em fa obrir els ulls. Estic en la porta del nou Bistro-Geladeria LHedrera del Poble Dalt. Quasi 30 anys després dun grapat de lectures (llibres), partides de futbolins, bots i balls en la penya, alguna copeta de més i molts de plats i gots posats en les taules de la seua terrassa, estic sentat esperant que em porten el sopar. Menuda barreja de sentiments.
Ara és un Bistró” (aquesta paraula ve del francés Bistrot), és a dir, un xicotet lloc on es serveixen begudes (amb alcohol i sense), cafés i menjars a preu econòmic. Abans era un Bar-Pub on també donàvem el mateix servei i, a més a més, posàvem música.
Per cert, el bistro (fixeu-vos lectors que el pose sense accent) en el món de la pintura és un color obscur fosc grisós (pigment de color marró) dun to lleugerament groguenc. És fàcil de fer : agafeu la sutja de la xemeneia i la poseu a bullir en aigua.
Acabe. Com diuen en el món de la pilota : ratlla curta, treta llarga i si véns, tornaràs.
 
(18 de juny)

Jo ja sabia la notícia perquè el meu fill Josep Miquel Moll Mas (partida d'exhibició d'aficionats) també ha participat en la difusió altruista i voluntària de la pilota a la presó de Picassent. Junt a Juan Jose Mengual i "l'alma mater" Héctor Vidal Hernández. Llegiu, llegiu!!. Divulgueu, Divulgueu!!. Vos done permís per a compartir https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png?_nc_eui2=AeEBzbQ1zAuIuG9JH_FfVVP95EOk0jQHGxy_qYvXjMao6lEvu0pnwxeexkIob-ej93c8ACKLRKK56Nc39-d9r4Fy7gv0Y0xyQNBLk8pWUgL5NA😉La pilota valenciana té persones amb un cor molt gran. Des d'ací el meu petit homenatge a Maria Teresa HS (mare d'Héctor i Mario Vidal Hernández ) i a eixa GRAN PERSONA AMB UN GRAN COR com era el Nadalet (Pepiquet), impulsor dels tallers (fer pilotes, clauers,etc.) i de la introducció de la pilota valenciana (escola) en aquest Centre Penitenciari i que va saber inculcar a la seua família i als que el vam conéixer eixa ESTIMA per la pilota.
M'havia oblidat del resultat (en aquest cas
és el menys important) : Fageca-Tomàs II, 15 - Héctor- Pere, 14.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
La paraula “guerrer” no sols té un significat relatiu a la guerra, també té d’altres com qui festeja l’enamorat/da d’un altre (en castellà“rival”) i el seu femení“guerrera” també vol dir jaqueta que porten els militars. Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze d’origen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins. En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com “la d’Agullent”. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres. La “badana”és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, “badana” vol dir “…
Els resultats negatius del cap de setmana han estat com una galtada, metafòricament parlant, al principi el fa mal i el deixa la galta roja i picor/coentor. Quan acabes tot suat i la inesperada derrota el fa obrir el ulls i posar els peu a terra, estàs de mala solfa perquè tots i totes quan participem en una competició ho fem per guanyar. Però després de dutxat i amb la mentgelada, penses i recapacites, hem de continuar avant, de les derrotes s’ha d’aprendre i penses, a l’altra, més i millor. I van ser dues derrotes: dissabte i diumenge. En cap de les dues va poder ser. En la partida del dissabte de la vesprada l’equip va eixir derrota de les terres calpines. Mai van entrar en la partida, 2-6, 5-10. La xafogor del penyal no ens va ajudar. En la del diumenge al trinquet murler, tres quarts del mateix, al principi els de blau agafen distància de dos jocs (25-35). Però els de roig reaccionen igualant a 35 i fent el joc següent (40-35). 5 jocs seguits dels blaus i a dinar (40-60). Sense …