Passa al contingut principalLes  7 Universitats valencianes : Universitat d’Alacant, Universitat Cardenal Herrera-CEU, Universitat "Jaume I" de Castelló, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Politècnica de València, Universitat de València i Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir, organitzen i participen, a través dels Serveis d’Esports respectius, en el Campionat Autonòmic de l’Esport Universitari de la Comunitat Valenciana. (CADU).
El CADU sorganitza tant per a esports dequip com per a esports individuals. Esports com : bàsquet, handbol, futbol, futbol sala, pàdel, tennis, voleibol, rugbi 7, pilota. La competició es desenvolupa en la modalitat de lliga a una volta, i una segona fase de play-off, que tenen lloc d'octubre a març quan es juguen les finals.
En l’esport de la pilota, tres güareros (Kike, Vicent i Josep Miquel si m’ho permeteu, mig albaidí), representant a la Universitat d’Alacant s’han proclamat subcampions davant jugadors professionals. En la modalitat de raspall han jugat  la final contra Brisca(Oliva) i Marrahí (Castelló de la Ribera/Vilanova de Castelló). En la modalitat d’escala i corda contra De la Vega(Almusssafes) i Adrià (de Murla). Enhorabona als participants. Per cert, en la modalitat de frontó, Sergi (d’Agost) ha quedat subcampió davant Julio (d’Alginet)
15 de març de 2018 

Baixava pel carrer amb el cabàs de llata penjat a l’esquena ple de bledes, penques, llimes i algun que altre llicsó, quan un xic es para davant de mi i em pregunta:
-Josep, no tenim marxador, ens pot tirar una maneta?
No vaig saber dir que no: Laguar-Benifallim.
Partida de 2ona.  a Palma.
Deixe el cabàs al portal d’una casa i comencem a cantar, a posar ratlles, mirar balcons, teulades i ratlles. El resultat final és enganyós perquè els blaus van tindre quatre jocs amb val i els rojos van saber capgirar-los. Molt bona impressió del jove "roc/roquet'.
Al final10-2 per als rojos.
 Mentre marxava, els més joves que saben fer 3 feines a l’hora: mirar, preguntar i llegir em deien que l’equip de primera estava perdent a Benasau. S’acaba la partida i els dos capitans es miren als ulls i a l’uníson es pregunten:
-voleu que ens barregem i juguem 3 jocs més? Fet.
Jo, agafe el cabàs i me’n vaig cap a casa.
Ah! per cert, l’equip de primera va remuntar la partida i també va guanyar: 5-10.
Algú i alguna es preguntarà : de què c. parla o escriu aquest home? 
PILOTA AL CARRER I VIURE EN UN POBLE!
5 de març de 2018

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
La paraula “guerrer” no sols té un significat relatiu a la guerra, també té d’altres com qui festeja l’enamorat/da d’un altre (en castellà“rival”) i el seu femení“guerrera” també vol dir jaqueta que porten els militars. Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze d’origen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins. En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com “la d’Agullent”. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres. La “badana”és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, “badana” vol dir “…
Els resultats negatius del cap de setmana han estat com una galtada, metafòricament parlant, al principi el fa mal i el deixa la galta roja i picor/coentor. Quan acabes tot suat i la inesperada derrota el fa obrir el ulls i posar els peu a terra, estàs de mala solfa perquè tots i totes quan participem en una competició ho fem per guanyar. Però després de dutxat i amb la mentgelada, penses i recapacites, hem de continuar avant, de les derrotes s’ha d’aprendre i penses, a l’altra, més i millor. I van ser dues derrotes: dissabte i diumenge. En cap de les dues va poder ser. En la partida del dissabte de la vesprada l’equip va eixir derrota de les terres calpines. Mai van entrar en la partida, 2-6, 5-10. La xafogor del penyal no ens va ajudar. En la del diumenge al trinquet murler, tres quarts del mateix, al principi els de blau agafen distància de dos jocs (25-35). Però els de roig reaccionen igualant a 35 i fent el joc següent (40-35). 5 jocs seguits dels blaus i a dinar (40-60). Sense …