Passa al contingut principal
Demane el compte del dinar. Són les 3 de la vesprada d'un diumenge especial : Dia de la Dona (8 de març), la meua filla hem dóna pressa:
-Pare, afanyat o no arribaré a temps de jugar la partida de Castelló. Té raó, ens hem descuidat visitant a mon pare a Alacant , estem dinant a la Braseria Laguna en el Barranc La Batalla. Pugem al cotxe i agafem la carretera de Gaianes/Beniarrés a Castelló, passem pels peus del Benicadell sense temps d'assaborir les vistes panoràmiques del Comtat o de la Vall d'Albaida . Les presses no són bones companyeres de viatge, però vull arribar a temps de gaudir una vesprada especial de pilota. Sí!, el club de Castelló ha organitzat una vesprada especial amb partides de dones. Primer xiquetes d'Alqueria d'Asnar, Bèlgida i Albaida (benjamins i alevins) ens desmostren que el futur de la pilota està garantit. 15 a 10 per a l'equip del Comtat. Després la partida del campionat femení del Ruralcaixa entre els equips de Borbotó i Alzira (30 a 0) per a les primeres amb Ana (de Borbotó) com a figura destacada de la partida. Molt bona tècnica i colps. Per cert, el trinquet estava ple, més de 250 persones gaudint d'una vesprada de pilota: dones, joves, homes. Per al final, ens han preparat una partida molt aplaudida i disputada entre els jugadors. S'ha vist un rebot de Lluïset des del 9 i mig enviar-la dalt. Impressionant! tot el trinquet plantat i aplaudint el quinze. Tots els jugadors han demostrat la seua professionalitat i qualitat amb quinzes molt disputats. Al final victòria dels rojos (Santi,Àlex i Roberto) davant els blaus (Lluïset, Xaveli i Soqueta) per 25 a 15. ENHORABONA AL CLUB DE CASTELLÓ per tota la moguda que està portant per revitalitzar la pilota al seu poble i a la comarca. Bé, també queden línies per a la crítica constructiva. Segueix pensant que s'han de canviar moltes coses en la pilota : l'actitud "maxista" de més d'un aficionat quan jugaven les xicones amb comentaris despectius i fóra de to (escoltades per mi, inclús d'un home bo), la "farrucada" despectiva front als jugadors més fluixos; els parons de les partides per a les travesses. Hem d'educar al nostre esport en valors esportius. Poc a poc.
  • Posdata : no he pogut veure, molt a pesar meu, la partida de primera categoria jugada a Albaida. L'equip de casa estrenava carrer front a Xeraco. M'han comentat que hi havia bastant gent, que el carrer no és roí i que l'equip d'Albaida ha guanyat 40-30 al de Xeraco. Me'n alegre pel club d'Albaida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Toc-toc, toc-toc. Tot està a punt. Com alguns ja saben el passat cap de setmana, el club i l’escola de pilota del poble de La Vall de Laguar van fer la seua presentació al Centre Social de Fleix (Poble Mig).
L’escola de pilota municipal participa en les competicions dels Jocs Escolars organitzats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana en totes les seues modalitats i tenen com a entrenadors Héctor i Jordi.

Els jocs esportius inclouen les modalitats de llargues, raspall, one wall, escala i corda, frontó i galotxa, Demà dimecres dia 13 de febrer, el MARQ (Museu Arqueològic) d’Alacant acollirà la presentació de les que seran la XXXV Lliga a Llargues i la XXVII Lliga de Palma. La present edició conta amb un total de 62 equips, 25 formacions en la lliga de llargues i 37 en la de palma. La lliga començarà el proper cap de setmana i s’allargarà fins el cap de setmana del 6 i 7 de juliol quan es disputen totes les finals al poble de …
La paraula “guerrer” no sols té un significat relatiu a la guerra, també té d’altres com qui festeja l’enamorat/da d’un altre (en castellà“rival”) i el seu femení“guerrera” també vol dir jaqueta que porten els militars. Els benjamins de La Vall de Laguar, el diumenge juguen les finals autonòmiques en la modalitat de frontó per parelles en un poble conegut, entre altres coses, per una figura xicoteta (7 cm.) de bronze d’origen ibèric. És un genet guerrer trobat a la partida de la Bastida de les Alcusses en la carretera que porta a Fontanars dels Alforins. En aquesta modalitat i categoria (estem parlant de 10 anys) la pilota de badana pesa 27 grams és de color groc i es coneguda com “la d’Agullent”. Les semifinals i finals autonòmiques es juguen a 8 jocs eixint iguals de 2 jocs. I les mesures del frontó són : la falta a 4 metres del frontis (paret) i la passa a 10 metres. El traure es fa a 5 metres. La “badana”és una pilota feta de pell de corder o ovella. De fet, “badana” vol dir “…
Els resultats negatius del cap de setmana han estat com una galtada, metafòricament parlant, al principi el fa mal i el deixa la galta roja i picor/coentor. Quan acabes tot suat i la inesperada derrota el fa obrir el ulls i posar els peu a terra, estàs de mala solfa perquè tots i totes quan participem en una competició ho fem per guanyar. Però després de dutxat i amb la mentgelada, penses i recapacites, hem de continuar avant, de les derrotes s’ha d’aprendre i penses, a l’altra, més i millor. I van ser dues derrotes: dissabte i diumenge. En cap de les dues va poder ser. En la partida del dissabte de la vesprada l’equip va eixir derrota de les terres calpines. Mai van entrar en la partida, 2-6, 5-10. La xafogor del penyal no ens va ajudar. En la del diumenge al trinquet murler, tres quarts del mateix, al principi els de blau agafen distància de dos jocs (25-35). Però els de roig reaccionen igualant a 35 i fent el joc següent (40-35). 5 jocs seguits dels blaus i a dinar (40-60). Sense …